Παραδόθηκε προς χρήση η Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου

Παραδόθηκε πριν από μερικές εβδομάδες προς χρήση στους Δημότες η Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, μετά την ολοκληρωση της ανάπλασής της.

Η ανακοίνωση του δήμου Ηρακλείου:

“Η διαμόρφωση του εν λόγω δημόσιου χώρου βασίστηκε στις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού των υπαίθριων αστικών χώρων και έλαβε υπόψη της τα τοπικά χαρακτηριστικά περιβάλλοντος και τα κλιματικά δεδομένα της περιοχής με σκοπό την αισθητική και τη λειτουργική ανάπλαση του.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι εναρμονισμένα με αυτά που έχουν επιλεγεί σε άλλες περιοχές της  παλιάς πόλης ώστε να διατηρηθεί το ενιαίο ύφος με τις υπόλοιπες διαμορφώσεις που υλοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία της.

 Η Αρχιεπισκόπου Μακαρίου απέκτησε δύο μεγάλα πεζοδρόμια, οριοθετημένες θέσεις στάθμευσης, διαχωριστική νησίδα για ασφαλέστερη κυκλοφορία των οχημάτων και διαμορφώθηκε ένας κυκλικός κόμβος στη διασταύρωση με την οδό Σκουλάδων.

Αφαιρέθηκε  η τελική στρώση του υφιστάμενου φθαρμένου ασφαλτικού οδοστρώματος και αποκαταστάθηκε με ασφαλτική ισοπεδωτική στρώση και στη συνέχεια με αντιολισθηρή στρώση  κοινής ασφάλτου.

Οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις αναβαθμίστηκαν με  φωτιστικά  LED άμεσου φωτισμού. Στη  περιοχή της μελέτης φυτεύτηκε πλήθος νέων δέντρων  και τοποθετήθηκε αστικός εξοπλισμός”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί